• zo. jun 23rd, 2024

Papendrechtsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Papendrecht en omgeving

70 sportauto’s met zieke kinderen rijden zaterdag door Papendrecht

aug 5, 2023

PAPENDRECHT – Brullende motoren, veel PK’s en lachende gezichten. Zaterdag 15 april 2023 rijdt Kids and Cars weer door de Alblasserwaard. “Met een groot aantal unieke sportwagens overtreft deze editie alle voorgaande jaren,” belooft de organisatie. De passagiersstoel wordt bezet door kinderen die vaak in een ziekenhuis moeten komen of het op een andere manier minder hebben. De tocht start op het terrein bij Landvast in Alblasserdam en gaat via Kinderdijk, Nieuw-Lekkerland en Oud-Alblas naar Bleskensgraaf. Daarvandaan gaat de tocht verder via onder meer Hardinxveld en Sliedrecht naar de finish in Papendrecht.

Opbrengst voor de Voedselbank
De organisatie, die in handen ligt van Tafelronde 140 Alblasserwaard, doneert geld aan de voedselbanken. Dit bedrag is ingezameld via sponsors en berijders die een bijdrage hebben gedaan. Zaterdag wordt een cheque overhandigd.

Start, pitstops & finish
De tocht gaat traditiegetrouw van start bij Landvast in Alblasserdam. Om 13.15 uur vertrekt de stoet voor de 1e etappe naar Bleskensgraaf. Hier komen de auto’s en kinderen omstreeks 14.00 uur aan en wordt er een pitstop gemaakt tot 14.30 uur. De motoren worden vervolgens weer gestart en de stoet vertrekt naar de volgende pitstop in Sliedrecht. De verwachting is om 15.15 uur, via de Kerkbuurt, aan te komen op het Dr. Langeveldplein. Na een derde stop maakt de stoet zich weer gereed voor de laatste stint richting Papendrecht alwaar men circa 16.15 uur aankomt voor de zwart/wit geblokte vlag.

Gewijzigde route
Vanwege diverse wegwerkzaamheden is de route dit jaar iets anders dan gebruikelijk. Bij Hardinxveld-Giessendam wordt een groter rondje door de polder gemaakt omdat de Spoorweg is afgesloten. Bij Papendrecht is de Veerweg voor de Witte brug gedeeltelijk afgesloten. De stoet gaat daarom via de Oostpolder en de Wilgendonk naar de Meent. Zie onderstaande afbeelding voor de volledige route of kijk op www.kidsandcars.nl.