Papendrechtse jongeren kunnen zich 17 april laten vaccineren tegen meningokokken

PAPENDRECHT – Woensdag 17 april kunnen jongeren van een bepaalde leeftijd (zie hieronder) zich in Papendrecht laten vaccineren tegen meningokokken typen A, C, W en Y. Zij ontvangen hiervoor een schriftelijke uitnodiging van het RIVM. Rivas Zorggroep voert de vaccinatie uit.

Advertentie

Wethouder Kees de Ruijter, bestuurlijk verantwoordelijk voor onder meer volksgezondheid, benadrukt het belang van inenting: ‘Het aantal mensen dat ziek wordt van meningokokken W neemt toe. Gelukkig is de kans om meningokokken te krijgen klein, maar word je wél ziek dan kun je binnen een dag in het ziekenhuis belanden. Extra vaccinatie is dan ook noodzakelijk om verdere toename te voorkomen. De prik voorkomt niet alleen dat je zelf ziek wordt, maar je beschermt ook je familie en vrienden tegen deze bacterie. Met de prik ben je weer voor minimaal vijf jaar beschermd!’

Voor wie is de vaccinatie bedoeld?
Jongeren die geboren zijn in 2001, 2002 of in de periode 1 januari tot en met 30 april 2004 ontvangen een oproep van RIVM om zich in april te laten vaccineren. Jongeren die geboren zijn in de periode 1 mei tot en met 31 december 2004 hebben zich in het najaar van 2018 kunnen laten vaccineren. In mei en juni van dit jaar worden jongeren die geboren zijn in 2003 of 2005 opgeroepen om zich te laten inenten. Door een grote groep jongeren te vaccineren, verwacht RIVM een besmetting op grote schaal te voorkomen.

Wat is meningokokken?
Meningokokkenziekte is de verzamelnaam voor ziekten die worden veroorzaakt door een bacterie, de meningokok. Het is een besmettelijke bacterie die zich via hoesten, niezen en zoenen makkelijk kan verspreiden. Deze bacterie kan ernstige ziekten veroorzaken zoals bloedvergiftiging of hersenvliesontsteking; ziekten waar je de rest van je leven klachten aan kunt overhouden. Je kunt er zelfs dood aan gaan. De vaccinatie op woensdagmiddag 17 april vindt plaats in Sportcentrum Papendrecht. Kijk voor meer informatie over de ziekte en de prik op www.deelditnietmetjevrienden.nl.

Dit bericht is 1002 keer gelezen.

Categories:

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

advertenties