Rechtbank veroordeelt man voor mishandeling van jongen in Papendrecht

PAPENDRECHT – De politierechter heeft woensdag 8 februari 2017 een 45-jarige Rotterdammer  veroordeeld voor het bij de keel grijpen van een 16-jarige jongen. Het voorval vond 17 augustus 2016 plaats ter hoogte van de Jumbo, bij winkelcentrum de Meent in Papendrecht. De 16-jarige had afgesproken met zijn ex-vriendin om te praten. Een deel van de familie ging mee en niet veel later liep de situatie uit de hand en pakte de Rotterdammer de 16-jarige bij de keel.

Klaar mee
“Ik pakte hem bij zijn jas om hem bij zijn moeder te brengen. Ik was er helemaal klaar mee. Elke dag weer stuurde hij berichten met de grofste scheldwoorden en verwensingen. Ik had het achteraf gezien nooit mogen doen, maar het ging allemaal zo snel en ik was er gewoon klaar mee,” vertelde de veertiger.

46 uur
De officier van justitie vond dat de Rotterdammer veel te ver was gegaan. “Het ging over een verkering die uit was gegaan, waar volwassenen zich mee gingen bemoeien. Een jongen van zestien jaar wordt vervolgens bij de keel gegrepen door een volwassen vent. U bent hier strafbaar voor. Omdat u geen werk èn geen uitkering hebt, zal ik een taakstraf van 46 uur eisen,” vertelde de openbaar aanklager.

Uitspraak
“Dat vind ik te veel. Ik heb een foutje gemaakt en wordt gelijk keihard gestraft,” sputterde de verdachte tegen. De politierechter deed na het ‘laatste woord’ direct uitspraak en legde een taakstraf van veertig uur op. Omdat de verdachte en het Openbaar Ministerie direct afstand deden van de zaak, is de veroordeling definitief.

 

 

Dit bericht is 3155 keer gelezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *