Volwaardig Land van Matena in Papendrecht weer een stap dichterbij

PAPENDRECHT – MKB Vastgoed Plan en de gemeente Papendrecht hebben donderdag 29 maart 2012 de samenwerkingsovereenkomst en voorovereenkomst grondtransactie ondertekend voor de ontwikkeling van een voorzieningencentrum in het Land van Matena. In het centrum is ruimte voor een supermarkt (MCD) van 1750 m2, nog eens 1750 m2 winkels, een kerk, 40 appartementen en mogelijk een zorgcentrum.

MKB Vastgoed Plan ontwikkelt het winkelcentrum in samenwerking met Bouwfonds Ontwikkeling in Delft. De nieuwbouwlocatie “Land van Matena” is volop in ontwikkeling. Het nieuwe wijkwinkelcentrum is bestemd voor de inwoners van de wijken Oostpolder in Papendrecht en Baanhoek–West in Sliedrecht. Ongeveer 60% van de wijk is op dit moment gerealiseerd.

Burgemeester De Bruin, die namens de gemeente tekende, sprak over een bijzonder stukje Papendrecht: ‘Deze locatie brengt oud en nieuw bij elkaar. Het Land van Matena – de naam heeft al een historische klank – was het domein van families van wie de wortels vele eeuwen terug gaan. Inmiddels heeft met de uitbreiding van Papendrecht de vernieuwing ook dit gebied bereikt.’

Wim Kleine, directeur MKB Vastgoed Plan: “MKB Vastgoed Plan en Bouwfonds Ontwikkeling werken dit jaar het ontwikkelingsplan voor het wijkwinkelcentrum verder uit en wij zien er naar uit om in de eerste helft van 2013 te kunnen starten met de bouw. We hopen winkels en een aantal woningen in het tweede kwartaal 2014 te kunnen opleveren.”

De openbare ruimte wordt gerealiseerd door de gemeente Papendrecht. Bron: Gemeente Papendrecht.

Dit bericht is 222 keer gelezen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *